torsdag 27 maj 2010

Filt av grytlappar

På samma auktion som Maya skrev om tidigare köpte jag en hel låda alldeles proppfull med virkade små dukar och grytlappar. Av grytlapparna tänkte jag försöka göra en filt och jag tänker mig någonting såhär ungefär. Har inte riktigt kommit underfund men hur jag ska fästa dem vid varandra, antingen sy ihop dem eller virka på nått sätt. Är det någon som har något tips?


/Lisa

6 kommentarer:

  1. Å! Va fint det blev bara av att lägga dem brevid varandra! Tror att det blir finast om man syr ihop dem eftersom de är så olika. Man slulle i och för sig kunna virka en enfärgad bård runt alla och på så sätt få ihop dem... Men det är mycket mera jobb!
    Fint fint fint! :D

    SvaraRadera
  2. Å va kul den blir! Att några av grytlapparna är lite brända och fläckiga gör det hela så levande! Jag skulle nog leta efter ett mörkt tyg att ha som baksida. Då kan du ju sy fast grytlapparna på tyget.

    SvaraRadera
  3. Ah vilka bra tips! Att ha ett tyg bakom har jag inte tänkt på! Tror jag ska börja med att sy ihop några i varandra å se hur det blir så kan man kanske sy fast det hela på ett tyg sen?

    SvaraRadera
  4. wow vilken bra och fin idé!

    SvaraRadera
  5. virka ihop dem! blir nog snyggats och mest hållbart.tror även den är enklare eftersom lapparna är oregelbundna i formen

    SvaraRadera
  6. Emma: Visst är det kul! Jag är så glad över mitt auktionsfynd!

    Tova: Ja jag funderade över det men tänker att det blir så himla mycke jobb! Vill få klart den snabbt. Men de runda blir nog bäst att virka fast eftersom de har så lite fästyta eller va man ska säga..

    SvaraRadera