tisdag 24 augusti 2010

Nyckelviksskolan har börjat!

Nu har första veckan på Nyckelviksskolan gått och det har varit jätteroligt! Förra tisdagen drog det igång och redan på onsdagen åkte hela klassen iväg för att övernatta på en ö i skärgården. Ett lugnt sätt att lära känna varandra tänkte jag! Men icke, på de tre timmarna dit skulle vi rita det vi såg, och snabbt skulle det gå! Det va kul. När vi kom till ön så åt vi sen skulle vi direkt ut i skogen och rita ännu mer! Den här gången i 5 timmar. Med trötta huvuden och ögon gick vi tillbaka och lagade middag och skulle leka lekar. Runt elva var vi väldigt trötta och stupade i våra sängar trots att vi tömt två lådor vin.

Idag och igår har vi jobbat med mönster till screentryck. Uppgiften var att inte vara så figurativ utan med göra någonting fritt och okontrollerat. När man har gjort mönster förut var det svårt att få in att saker inte behöver passa ihop över linjerna.
För att veta hur jag skulle göra och pröva på olika kombinationer fotade jag pappersbitar på olika sätt så att jag snabbt kunde bläddra igenom och jämföra.
//Maya

2 kommentarer: