måndag 22 november 2010

Grafik!

Nu har jag äntligen börjat med grafik på Nyckelviksskolan! Jag har sett fram emot grafiken eftersom min syster har gått på grafikskolan och det har verkat vara så kul. Vi började med tekniken torrnål. Det är när man rispar med ett vasst föremål på en plåtbit. Vi fick först pröva på att bara kluddra vad som helst för att se vad som syntes när vi använde olika redskap. Sedan gnuggar man in färg och torkar bort. Då fastnar färgen i reporna och det färgar av sig på pappret när man lägger det i press. På baksidan av den plåten gjorde jag bilden under, den är ca 7cm hög.
Bilden Under är gjord med samma plåt, skillnaden är att jag har torkat av mindre av färgen så att även bakgrunden där jag inte rispat fått färg. Det tycker jag gav rätt känsla i bilden. Jag blev inspirerad av detta så jag gjorde även ett större tryck med liknande figurer.
här är dom, jag har experimenterat ytterligare med tekniken i hur man torkar av plåten. här har jag använt en struktur i ett tyg för att få lite mönster i bakgrunden där jag även har lagt en blå ton. för att framhäva ögonen har jag torkat av med ett topsliknande föremål och lite pulver från en krita.
Jag ser fram emot att få fortsätta med nya tekniker i grafik!
//Maya

2 kommentarer:

  1. Se upp för de elaka små tomtarna! WHOAOAOAOA
    ... fast när jag tänker efter är de nog vemodiga små spöken. Visa mer!

    SvaraRadera
  2. hehe jag tänker mer på hattifnattar eller typ rök :P men spöken funkar ganska bra!

    SvaraRadera