onsdag 21 juli 2010

Barcelona

Imorgon bitti far jag och Lisa och våra män för att åka till Barcelona! Vi har packat våra skissblock, pennor och akvarellfärgerna. Vi är redo. Hoppas på att det ska bli lite fina målningar och teckningar som ni säkert kommer att få se så fort vi kommer hem eller från ett internetcafé någonstans :)

Glad sommar! Hörs om en vecka.
//Maya

söndag 18 juli 2010

100 besökare

Nu har vi fått över 100 olika besökare sedan jag satte in en räknare för ett tag sedan!

här är en till bild jag gjorde i bilen. jag tänker lite på kollibrisarna i kalle på julen när jag ser dom. kanske ska nämnas att den här bilden är väldigt liten i verkligheten, 5 cm kanske.
//Maya

fredag 16 juli 2010

Grytlappsfilten är färdig!

Nu är äntligen grytlappsfilten klar. Eller iallafall så gott som. Jag började med att sy ihop grytlapparna med vanlig sytråd men efter att ha tvättat filten så hade sömmarna gått upp på många ställen så jag har fått sy en gång till med virktråd. Jag har några ställen där jag borde förstärka lite mer. För att avsluta det hela virkade jag en rand runt hela filten och det gjorde jätte stor skillnad! Den ser mer enhetlig ut när den fick en inramning.

Grytlapparnas fållor blev fina detaljer och praktiska hängare.

onsdag 14 juli 2010

ritat

igår satt jag och bläddrade igenom min inspirationsmapp på datorn, detta blev resultatet! inspirationen kommer från den här bloggen. Det konstiga är att jag alltid blir inspirerad mitt i natten så att jag är helt trött på morgonen :) man kan ju inte missa den bra inspirationen, den kan ju leda till nått bra!

//Maya

tisdag 13 juli 2010

bilteckning

hej! här är en teckning jag gjorde i bilen på väg till Tyskland. det är en konst i sig att lyckas rita i en bil! den blev lite si och så men gillar hans frisyr. gjorde ganska mycket teckningar i bilen eftersom jag hade ca 22 timmar att förbruka dit och lika mycket hem men jag försökte att göra precis motsatsen till vad jag brukar för att hitta något nytt spännande sätt att rita så de flesta är väldigt dåliga. men jag tycker om att göra så för man lär sig mycket av att inte alltid göra det man är bra på och det kommer oftast ut någonting bra tillslut!
// Maya

måndag 12 juli 2010

Flädersaft

Varje år när flädern blommar så får jag lust att göra fläderblomssaft. Jag har mest varit i bakgrunden när mamma eller pappa gjort saft men nu har jag gjort det själv för första gången. Det var ju inte alls svårt! Jag följde det här receptet. Jag struntade i natriumbensoat så vi får väl dricka upp det ganska snart men en halv saft gav ju bara två flaskor så det blir nog inga problem!


/Lisa

söndag 11 juli 2010

Det här är två kära fåglar om jag ritade idag! dom sitter och sjunger kärleksvisor tillsammans, och snart kommer äggen.
//Maya
hej! här är en till bild från mitt skissblock, det är sånt här som kommer av att sitta och inte ha någonting att göra. har börjat gilla att sitta och pilla med smågrejer, i vanliga fall är jag för uppspelt eller för stressad för att känna ro att göra någonting pillrigt.

//Maya