måndag 26 september 2011

Grafikkollage!

I fredags var jag och några klasskompisar kvar i skolan på kvällen och jobbade med lite små projekt. Vi jobbar med högtryck nu vilket betyder att det är det högsta av materialet som får färg och groparna blir utan! Jag jobbade i linoleum och experimenterade med hur små sträck det gick att göra för att det ändå skulle synas! Det slutade med att jag bara skrapade i materialet och det blev en ganska fin skuggning av det! Idag har jag lekt med mönster som när jag gjorde kollage och klippt och provat en del olika. Det blir fint med mönster och färg blandat med det grova med högtryck.
så här såg min fredagskväll ut!
 





lördag 17 september 2011

Mera kollage!

 Det var så himla kul att göra kollage så jag har fortsatt med det! Det är ett kul komplement när man tecknar att få färg och mönster på det och det som är bäst av allt är att det går snabbt! Det känns som att jag hinner göra mer och mönstren gör det så fint!

 Här är en bild på hunden Ylle!

Jag kommer nog fortsätta med det här sättet att jobba ett tag till för det är så himla kul!
Kram Maya

torsdag 15 september 2011

Klipp och Klistra

De senaste dagarna i skolan har jag, när jag fått tid över satt mig och gjort kollage! Jag skrev ut tapetbilder från internet som jag tyckte va fina och fixade lite med färger och i datorn. Sen försökte jag göra bilder lite omlott eller vad man ska säga. Jag ritade lite, klistrade lite och tvärt om. Jag ville att det inte skulle kännas färdigt och låst utan att jag hela tiden skulle kunna fortsätta och bygga vidare på någonting nytt och ändra. Det tycker jag är svårt. Jag låste mig ändå för jag tyckte det blev så fint med de mönstrade pappren. Det är underbart att på ett så enkelt sätt hunna leka med färgkombinationer och strukturer.



Till sist lyckades jag släppa lite på det när jag började använda rester från det jag gjort tidigare och började bygga någonting på måfå. Det blev en liten hund! Det var skönt att strunta i om det skulle bli bra eller inte och bara göra. Se vad det såg ut som och bara fortsätta på det spåret, vända och vrida och plötsligt se någonting annat och då fortsätta på det!
Kram Maya

onsdag 14 september 2011

Jocke och hans tv-spel

Som jag har berättat tidigare har min pojkvän Jocke svårt att sitta stilla. Därför är den enda gången jag kan teckna honom när han är mycket distraherad av någonting spännande eller viktigt. Som tv-spel till exempel. Eftersom det är ont om andra modeller hemma hos oss så kommer det en rad med tv-spelsbilder.

Jag har bestämt mig för att börja teckna mer händer. Det är något jag behöver öva på. Här är händer "in action" Det är ett bilspel på gång och tummarna rör sig hela tiden hit och dit.


Idag lyckades jag övertala honom att hålla händerna stilla en liten stund, de rörde sig en del och bytte ställningar men det gick ganska bra ändå!
Kram Maya

fredag 9 september 2011

Gubbar

Jag har börjat lyssna på ljudboken "Hundraåringen som gick ut genom ett fönster och försvann" och av någon anledning blir det bara gubbar när jag ritar! Kanske mycket på grund av att det är då som jag lyssnar på ljudboken. Hundraåringen som heter Allan påminner mycket om min morfar tårtan. En munter person som ser lätt på livet och som inte tackar nej till lite brännvin! Det är hittills en mycket bra bok som alla borde läsa eller lyssna på! Här kommer lite gubbar!



Kram Maya

måndag 5 september 2011

Lite små bilder

Jag har lånat några av mammas färger som är lite som akvarell fast flytande och som heter transparent golden och som egentligen är gjord för airbrusch! De är otroligt klara och färgglada! De är roliga att använda, de flyter ut och blandar sig med varandra snabbare än akvarell, annars beter de sig ganska lika. Här är några små figurer. De är ca 8 x 10 cm stora. Jag gjorde dem nyss lite snabbt, mest för att det är skönt att vara i ateljén men lite för att få prova de här färgerna också!





Jag gillar den sista bäst i sin enkelhet.
Kram Maya

fredag 2 september 2011

Lek, potatis och kladd


I skolan idag har vi lekt och kladdat med färg, vi har gjort potatistryck! Det var jättekul att otvunget få leka och kladda med färger och färgkombinationer. Att få bli färgig om fingrarna och få skit under naglarna! Det blev ett virrvarr av olika mönster och former som tillsammans bildade ett vackert kaos. Här är några blandade bilder från dagen.

Det här är min favoritdel av väggen, färgkombinatoinerna är underbara!

De här fiskarna var gjorda i flera delar, jag tror att de va ca fem stycken! Väldigt fin!
Nu ska vi koka en soppa på alla rotfrukter som blev över och ha en liten fest!
Trevlig helg!
Kram Maya

torsdag 1 september 2011

Ritboken och Grafikskolan

Grafikskolan har börjat! Det har inte hänt så mycket men jag har träffat massa nya människor och fått ett skrivbord som jag har gjort till mitt eget med lite färg och inspirationsbilder. vi har varit på en utställning i gamla stan som hette black paint, mycket bra! Se den! Läs mer här! Det är en av lärarna på Grafikskolan som ställer ut.
Jag har ännu inte börjat med någon uppgift på skolan men jag har invigt min plats och tecknat ganska mycket! Idag hade vi en föreläsning och då gjorde jag några porträtt av klasskamrater under tiden, men dem får ni se imorgon! Idag visar jag några bilder jag gjorde igår kväll när jag kom hem. Jag hade i princip allt material i skolan men turspennorna som jag nästan aldrig använt fanns kvar! Det fick bli några slagst prickbilder där jag lekt lite med färger, skuggor och glasögon!





Trevlig torsdag!
Kram Maya