tisdag 23 augusti 2011

Projektet

Projekter har tagit ett litet sommarlov fram till nu! Vi har letat fram lite nya bilder, har nya planer och det känns som att det har kommit igång ingen! Det är jättekul! Får dock se hur mycket tid över jag får nästa vecka när jag börjar skolan. Det ska bli spännande och lite läskigt som alltid med nya saker.

Här är i alla fall tre nya bilder från projektet som jag gör med Kalle. Jag har hittills bara jobbat med ganska nära porträtt på tjejer men nu har vi tagit ett steg tillbaka och gör lite miljöer med min kära vän Gustav på bilderna.



Kram Maya

lördag 20 augusti 2011

Mera fräknar

Fräknar och rosiga kinder. Jag kan inte låta bli.
Kram Maya
Här är ett porträtt av min gamla klasskamrat Agnese! Hon har fått fräknar på den här bilden eftersom jag är galen i fräknar just nu. Det går knappt att göra någon utan fräknar, jag vet inte hur man gör! men det gör ingenting för jag tycker att det är vackert.
Kram Maya

fredag 19 augusti 2011

Fräknar och mustascher

Senaste tiden har jag varit lite extra fascinerad av fräknar och mustascher! Jag vet inte vart jag fått det ifrån men så är det! Det har varit ganska mycket annat som har velat ha min uppmärksamhet på senaste tiden men när jag väl målat så känns det som att jag hinner med så mycket! Det är underbart.
Kram Maya

tisdag 16 augusti 2011

Tågskisser

På tåget till och från way out west passade jag på att rita lite! Den första skissen föreställer min kära vän Gustav! Han sitter och läser tidningen: Situation Stockholm.
 Efter det bläddrade jag fram ett foto ur den tidningen för att få lite inspiration! Det blev en liten gumma som jag tror var 109 år. Jag tyckte att hon var så skör och vacker. 
 Nu kommer vi till hemvägen och då blev skisserna betydligt snabbare eftersom att jag var ganska trött och sov ganska mycket. Det här är Edit. Hon ritar av mig samtidigt så det är därför hon ser ganska koncentrerad ut.
 En sista bild på Gustav Men tecknandet blev avbrutet av att vi kom fram.
Kram Maya

gårdagens Ateljépass

Här är en till bild från gårdagen när jag satt i ateljén. Jag va sugen på att göra en mustasch så det var vad det blev! 
Kram Maya

måndag 15 augusti 2011

En kväll i ateljén

Idag har jag haft en väl behövd kväll i ateljén! Det har varit skönt att få ut sig lite och få vara för mig själv. Under helgen som var bodde jag i ett litet rum med våningssängar för åtta personer i göteborg. Jag och mina vänner fyllde sängarna för att se konserterna under way out west. Jag visar en av bilderna jag gjort idag. Det blev en rödhårig fräknig tjej från min fantasi.
Kram! Maya

Skissboken

Här kommer en skiss från när vi åkte hem från Urkult! det är jocke 2 som kör bilen! jag hade tänkt lägga upp den dagen efter de andra men det blev en spontan resa till Göteborg där jag gick på Way out west! det har varit trevligt och bra konserter! speciellt konserten av Fleetfoxes!

tisdag 9 augusti 2011

Teckningar från bilen!

Under färden till Urkult blev det lite ritat, jag började med att teckna av Jocke när han körde. Det är ett sånt ställe där det går att rita av honom, han kommer inte undan, han MÅSTE sitta still! Det är just sådana bilder jag har av honom, framför datorn, tv-spel och annat med total fokus.
När jag var klar med det hade jag inte så mycket mer kul motiv att rita så jag kollade igenom min mobil för att hitta lite inspiration. Jag använde mig till slut av en bild på min vän Edit. Mycket för att fortsätta träna på händer och göra det mer i ett sammanhang. Jag tycker faktiskt att händerna blev helt ok!
Sen gick jag vidare till en bild på Jocke 2 (en vän till mig och Jocke) och ritade honom som clown. Det är roligare att rita ett levande motiv men man tager vad man haver i en trång bil!

Kram Maya

måndag 8 augusti 2011

Nya pennor och ny energi!

Nu är jag hemma igen efter att ha varit på den underbara festivalen Urkult. Det var hur mysigt som helst trots att det regnade varje dag. Vi dansade oss varma. Dagen innan vi åkte den 7 timmar långa färden till Urkult köpte jag mig ett par nya pennor så att jag skulle kunna rita på vägen. De första tre teckningarna gjorde jag direkt efter jag varit och köpt pennorna. Det är dem jag visar idag! Den första satt jag i ateljén och gjorde. Det var skönt att få vara lite ensam innan färden. inspirationen är från en gammal Bon-tidning jag hittade på hyllan. det är ju i och för sig inspirerande nog att få använda nya pennor!
När jag kom hem fortsatte jag med Jockes fötter! Jag känner att jag borde träna på att rita just händer och fötter, så efter det blev det även en bild på min hand!
 
Ha det så bra!
Kram Maya

torsdag 4 augusti 2011

Urkult!

Idag börjar min favoritfestival. Jag har varit på den här festivalen ända sedan 2004 och missat endast ett år sedan dess. Jag återkommer till festivalen mycket för att det är en av de underbaraste miljöer jag vet. Platsen, stämningen och människorna är underbara! Det här fotot tog jag förra året på Urkult.
//Maya

tisdag 2 augusti 2011

Akvareller

Det har blivit glest mellan inläggen på senaste tiden, men så är det väll på sommaren, man har bättre saker för sig! Jag har faktiskt tagit en liten paus från målande och sånt ett tag men idag kände jag att jag var sugen igen! Jag tog med mig några tidningar till ateljén som inspiration och gjorde dessa. Det var underbart att låta färgerna flöda igen.



//Maya