torsdag 30 juni 2011

Sommarmys

Jag, Lisa och familjen är på landet. Det har gett lite tid för skissblocket! Jag har fortsatt med den svarta pennan och det svarta sträcket som insirerar mig just nu! På första bilden är det Lisas fötter jag har tecknat av. Hon har väldigt vackra fötter!

Sedan blev det utsikten från våran lilla veranda. På bilden ser man ett litet hus som min morfar har byggt och i bakgrunden den avlånga sjön risten. Jag gjorde bilden igår kväll, det var lagom varmt och mycket vackert. En fin kväll.
Hoppas alla har det bra i sommarvärmen och att ni inte sitter allt för länge vid datorerna!
//Maya

tisdag 28 juni 2011

Nu när sommaren är här har jag fått god användning av den fina sulkyn som jag gjorde om i vintras. Sonen älskar den och den har ett riktigt skönt gung! Hur jag gjorde det kan du läsa om här.

/Lisa

söndag 26 juni 2011

Målade ägg från i påskas

Om en stund bär det av till landet för "Nästan och Klart"-redaktionen vilket påminde mig om att jag inte visat bilderna ifrån i påskas och den traditionsenliga ägmålningsverkstaden! Här är årets resultat ifrån den: Den övre bilden visar ägg som är målade med stearin och sedan doppade i äggfärg. Den nedre bilden är ägg som kokats inrullade i lökskal för att få till den fina marmoreringen.

Här följer några av mina favoriter från tidigare år:

Här kan du se hur det såg ut förra året innan "Nästan och Klart" bloggen fanns!

/Lisa

lördag 25 juni 2011

att sitta stilla.

Den här bilden kom till när jag hade fått nog av att sitta stilla och lyssna. Jag lyssnar bättre om jag har någonting för händerna. Den här gången blev det ett slags tyst skrik. Jag skrattar lite åt bilden samtidigt som jag tycker att den är lite obehaglig.
Hoppas att ni har haft en bra midsommar!
//Maya

fredag 24 juni 2011

Glad Midsommar!!

Jag önskar er alla en underbar midsommar!! hoppas alla barn får äta mycket jordgubbar, får dansa kring midsommarstången och leka till sent på kvällen! Och alla vuxna får supa sig fulla och sjunga massor med sånger och ha kul ända tills solen går upp igen!
Ha så kul!
//Maya

onsdag 22 juni 2011

Porträtt

Jag satt och pratade med familjen igår och lyckades få ner ett väldigt likt porträtt av min far! När han såg det sa han: "ser jag såå gammal ut?" och det är nog ett bra betyg :P
Här är ett porträtt av min bror. Det blev inte riktigt lika bra men man ser ändå att det är han.
Ha en fin dag!
//Maya

lördag 18 juni 2011

maskerad fortsättning

Lisa skrev ju ett inlägg om maskeraden och den va ju jag också på så jag gör en liten fortsättning på hennes inlägg! Jag gjorde inte lika vackra masker som Lisa, utan försökte göra dem lite roliga i stället! Jocke fick bli en tant och jag blev gubbe.

Här är även en suddig bild på Lisas masker i action! De blev väldigt fina, det va tur att hon hade gjort flera eftersom mamma och pappa glömde sina.
//Maya

fredag 17 juni 2011

Maskerad

För lääänge sedan, i april tror jag det var, var vi på maskerad! Det var "mask" tema, alltså alla skulle bära mask och jag tog tillfället i akt och pysslade ihop inte en utan två fina masker!
Det här var den första jag gjorde, väldigt pilligt och inte så orginellt.
Det här var den andra och först hade jag tänkt låta den var som på bilden ovan. Det gick att se igenom hålen i duken men sen bestämde jag mig för att klippa ut för ögonen. Jag ångrade mig lite efteråt för det var lite mer mystiskt utan.
Det var jätte roligt att göra masker och det kommer nog att bli fler!

/Lisa

onsdag 15 juni 2011

Båtskiss

Igår efter morgonskissen tog jag och min vän Edit en promenad längst vattnet mellan Skanstull och Hornstull. Vi hade picknick och satt och skissade en stund på denna båt som låg förtöjd precis där vi satt. Jag fortsätter med mitt experimenterande med det "svarta sträcket" och börjar trivas ganska bra med tekniken.
//Maya

tisdag 14 juni 2011

Morgonskiss från sängen

God morgon! Kan dagen börja bättre än med en teckning? Det här är min vy från sängen ut genom dörröppningen till vardagsrummet. Hoppas dagen fortsätter lika bra!
//Maya

Sommarlov!

Hej igen! Det var länge sen! Nu har jag äntligen sommarlov och kan komma ikapp med inläggen. Här är ett projekt som jag börjat med utifrån ett loppisfynd. En kasse full med trasor å en virknål i stl 5. Det ska bli en sittpuff hade jag tänkt.




Nu måste jag dock klippa lite nya trasor om jag ska kunna fortsätta! Någon som har nått bra tips på vart man kan köpa?
/Lisa

torsdag 9 juni 2011

Gotland

I helgen var jag på Gotland och hjälpte till att bygga på ett sommarställe. Det är en mycket vacker plats, här ät lite foton jag tog där!//Maya

söndag 5 juni 2011

ritboken

Här är en bild jag ritade för någon dag sen, det är en kille som äter godis vid havet på natten. Jag tror att det är soluppgång. Han är nog lycklig att han hittade lite godis.
//Maya

lördag 4 juni 2011

Inflyttningspressent

När man går på inflyttningsfest ska man ju ha med sig en present. Då är det skönt att kunna knåpa ihop någonting av nått man har gjort! Den här gången fick det bli ett halssmycke utav en gubbe som jag gjort i keramiken och en halskedja som jag aldrig använde på metallen. Sedan hängde jag smycket runt en vinflaska och vips så blev det en inflyttningspresent! Hoppas hon kommer att använda det.
//Maya

fredag 3 juni 2011

Jag kom in på Grafikskolan!

Jag har varit lite velig med vad jag vill göra nu när Nyckelviksskolan är slut. Jobba eller plugga? Eftersom Jocke också ska plugga kan det bli ganska fattigt när hyran är betald. Men att jobba känns inte riktigt rätt heller. Jag sökte bara till en enda skola till skillnad från de flesta andra jag känner som har reservplan på reservplan. Därför var det väldigt viktigt för mig att komma in på Grafikskolan och det gjorde jag! Det känns skönt att i alla fall ha den valmöjligheten. Men jag tror att jag redan gjort mitt val och att jag kommer att gå där. Jag är bered på månader med nudlar och hemmafester för att det är för dyrt att gå ut :P

Här är en del av arbetsproverna jag sökte med, det är lite av vad jag gjort under året så en del kanske ni känner igen!



//Maya