måndag 30 maj 2011

Södermalm idag igen

Idag blev det en annan del av Vitabergsparken som fick stå modell. Jag blev avbruten av att jocke knackade på min axel, han hade tydligen ringt tio gånger och vandrat runt i vitabergen för att hitta mig. Farligt att ha mobilen på ljudlöst! Sen blev det glass i solen från bästa glasstället på Nytorget. En fin dag. Inte minst eftersom jag blev barnvakt till krumeluren som hade varit hemma sjuk, ögoninflammation hade han, stackaren. Men med lejonkungen och leksaker blir allting bra!
//Maya

metallsmycket in action!

Jocke fotade av mitt metallsmycke för att även det skulle få vara med som arbetsprover. Efter lite tänkande och erfarenhet av vad man tittar på i arbetsprover bestämde jag mig för att smycket inte fick plats och det byttes ut mot några extra skisser. Jag fick i alla fall några okej bilder på det, den turkosa väggen kom väl till pass. Jag kommer nog fota det igen när det inte är jag som står modell, och kanske med lite bättre ljus.

//Maya

söndag 29 maj 2011

Södermalm

Tog en eftermiddagspromenad i Vitabergsparken idag tillsammans med mitt block, jag lyckades fånga de sista solstrålarna för dagen. Underbart att vara ute en stund själv, lyssna på fåglarna och sånt trams! En teckning lyckades det bli också.
//Maya

Nya bilder till gamla koppar.

Jag har varit inaktiv på bloggen den senaste tiden eftersom jag har haft fullt upp med arbetsprover av olika slag. Dels har jag hjälpt till med uttagningen av arbetsprover till Nyckelviksskolan vilket var krävande, ångestladdat och lärorikt! En skön blandning med andra ord! Dels att jag själv plockat ihop arbetsprover för att själv söka till Grafikskolan! Det var lite jobbigt att titta på sina egna arbetsprover efter att tre hela dagar suttit och bedömt vad andra har gjort, ge poäng och diskutera. Men de gick till slut och nu är det ivägskickat!

Jag tänkte även visa lite nya bilder på de gamla öronkopparna som fick hänga med som arbetsprover när jag sökte till grafikskolan! De fick nytt liv med lite nya bilder.


//Maya

onsdag 18 maj 2011

Metallsmycke

Idag hade jag min sista lektion på Nyckelviksskolan. Det känns sorgligt men skönt på något sätt. De sista dagarna har vi städat så mycket så det kanske bidrar till att det känns skönt att sluta. Det ska bli konstigt att inte gå till skolan imorgon. Tur att det är slutfest och avslutning på fredag så att vi får sluta med glatt humör! har ni något tips på vad man kan klä ut sig till med temat "ordspråk" får ni gärna skriva det som kommentar!

Det sista jag har gjort är det här axelsmycket. Ni kommer förstå hur man använder det av skisserna. Det har varit kul eftersom jag har sugits in i arbetet med skisser och så. Jag har tänkt mycket på smycken och vad de betyder för en. De har ofta ett högt värde för en själv eftersom man har det så nära kroppen.



//Maya

måndag 9 maj 2011

Ritbokens Clowner

Idag har varit en så underbar dag! Det har varit så varmt och luktat så himla gott! Det var nästan omöjligt att sitta inne, som tur var kunde jag vara ganska mycket ute och fixa med småpyssel. Grillat och 7,4 km långboard har man också hunnit med! Från Jakobsberg till spånga. Idag har det varit sommar på riktigt! Det inspirerar för nya projekt, får se vad det kan tänkas bli.
Jag la upp några små clowner från ritboken. De är nog en liten utveckling på clownerna som fick vara med i det här cirkustyget. Jag har varit lite rädd för clowner så det är som lite terapi att teckna dem.

Ha det så bra i sommarvädret!
//Maya

torsdag 5 maj 2011

Akvarell

Här är två porträtt jag gjort för ett tag sen när jag tröttnade på vad det nu var vi gjorde den dagen. Jag gillar att måla när det är utan press, när det inte behöver bli bra varken för en själv eller någon annan. Det är oftast då det kan bli bra. Det är näst intill omöjligt att lyckas när man spänner alla krafter och tänker att NU ska jag göra det bästa jag har gjort någonsin! (som helena skrev om i det här inlägget). förutom de gånger ibland när man känner inspirationen bubbla och man känner på sig att det kan bli någonting grymt. Men det är en helt annan sak. På bilden är Agnese som jag fotade förut. det kan ni se här.
Den här bilden är på Simon som jag fotade vid samma tillfälle som Agnese. Det är en väldigt snabb målning, jag hann bara göra en snabb skiss innan han ville gå. Men jag gillar de bleka färgerna nu i efterhand. Det är bra att bli stoppad ibland! Den blev väldigt lik honom.
//Maya

onsdag 4 maj 2011

Akvarell/Foto

Jag har länge gått och funderat på hur man skulle kunna kombinera foto och akvarell. Jag har haft en del idéer men jag har inte genomfört så många. Här är ett litet test. Det blir aldrig som man tänker sig när man gör test och det är lite av charmen. I det här fallet visade det sig att färgen från skrivaren löste upp sig och blev grön! Kul och knasigt. Modellen är min kära vän Karin.
På den här bilden var skrivaren felinställd så den blev randig och väldigt mörk. Men jag tycker den blev finare än den andra ändå!
Det var kul att äntligen göra lite verklighet av mina planer, hoppas jag kommer mig för att göra det mer!
//Maya