onsdag 29 september 2010

Stickcafé

I tisdags var det dags för det första Stickcafét hemma hos Maya. Efter att vi alla fyllt på sockerhalten flödade kreativiteten! Men med en övertrött 1 åring (snart) springandes kring fötterna blev det inget gjort på den fronten för min del. Till nästa gång ska jag fixa barnvakt och då blir det sticka av. Jag blev väldigt inspirerad av en blogg som jag hittade tack vare en av våra läsare Metamorphosis. Där har de samlat massor av helt otroligt vackra koftor. Tror dock att det är ett för stort projekt för mig just nu. Kanske skulle jag klara av att göra en barnkofta?

Eftersom jag var tvungen att gå i förtid så blev det ingen bild på alstren. Men meningen är väl att det ska bli fler tillfällen framöver?

/Lisa

måndag 27 september 2010

Måla ramar

Var på auktion i början av sommaren och fick bland mycket annat med mig en låda full med ramar hem. De är ganska slitna men fick nytt liv med lite guldfärg!

Jag har använt mig utav helt vanlig väggfärg och fick måla två lager för att inte färgen under skulle lysa igenom. Nu ska jag bara hitta nått att fylla dem med!

/Lisa

söndag 26 september 2010

Lerfigurer till betonggjutning

I skulpturen har vi hållit på med lera som ska gjutas i betong. Den här dagen kom läraren med fyra döda fiskar som vi skulle skulptera. Jag kände mig oinspirerad och trött och kände inte alls för att göra av den illaluktande fisken. Annika våran lärare tjoar att den oviljan är bra och att jag ska ta vara på den och göra någonting annat! Så jag bestämde mig för att göra en fantasifisk som sitter upp och efter ett tag hade jag helt glömt bort att jag inte ville göra en fisk och att den luktade illa. Fisken blev ganska glad och rolig tillslut. Man behövde tänka på vad som gick att ta form på och sånt och det gjorde att man inte kunde göra vad som helst. Den skulle vara så kompakt som möjligt och behövde ha en stor undersida eftersom det är där man gräver ur leran från den gipsform vi kommer att ta på den.

Här är en annan fantasifisk som en klasskamrat gjorde, jag tror att den slutgiltiga fisken såg lite annorlunda ut men här är den under process. det är Karin i klassen som gjort denna.

Dessa söta ugglor har Daniella gjort när hon blv klar med sin fisk. de har inspirerat mig till ett nytt projekt där jag ska virka ugglor i färgglada färger som leksak till min systers son Nando som snart fyller ett år!


//Maya

fredag 24 september 2010

Nytt textilt mönster!

De senaste lektionerna i textilt tryck har jag jobbat med en uppgift där man ska göra ett tryck utifrån tre ord som man blev tilldelad. Jag fick Cirkus, Vig och Eld. Man fick tolka orden som man ville men det var svårt att komma långt ifrån cirkus med dessa ord :) jag ville ha ett färgglatt mönster så jag började med att blanda glada färger och började trycka bakgrunden.

Sedan använde jag samma ram fast med en annan färg. Jag tryckte de starkaste och mörkaste färgerna först och sedan de ljusare. Jag vet inte om det spelade någon roll men det kändes bra när jag ville att alla färger skulle synas lika bra.

Här under är alla färger tryckta. Blå, rosa, grön, orange och gult blev färgerna. Nu ska bara det slutliga mönstret på.

Jag satte mig och ritade ett gäng clowner! Alla syns inte på bilden men det finns både muntra och ledsna, jag tycker clowner är lite obehagliga men det är nog bra terapi att själv måla dem! Blev halvnöjd med mönstret eftersom det blev ganska plottrigt, jag skulle kanske haft mer täckande bakgrundsfärger? Men det är fint på sitt sätt.

//Maya

måndag 20 september 2010

Styrelsemöte...

Överlevnadskitt för långa möten... Måste ha nått att klottra på för att hålla koncentrationen uppe. Någon som känner igen sig?

/Lisa

Fler vimplar på gång!


/Lisa

lördag 18 september 2010

Mönstrad Pall

Nu är jag klar med ett projekt som jag började med för ganska länge sen och där jag än en gång har fått hjälp av min surfbrädebyggande man. Det jag gjorde var att ta en helt vanlig (tror det är IKEA) pall, klippa ut ett tyg så att det täckte ytan och gick ned över kanterna och sedan limma fast det på pallen.

Sedan bad jag Junior att lägga ett polyester lager över. Därefter fick han slipa, lägga på ett lager till, slipa igen och slutligen polera innan den var färdig. Det tog sin lilla tid men resultatet blev precis vad jag hoppats på! Tyget kommer ifrån ett förkläde som jag hittat i en av min mormors garderober och jag älskar mönstret. Jag gick länge och velade om jag skulle våga klippa sönder det men tillslut så tänkte jag att det annars bara skulle hänga undanstoppat. Nu kommer jag att se det varje dag!

/Lisa

onsdag 15 september 2010

fortsättning...

Nu har jag införskaffat lite fler färger och skurit och skurit och skurit. Har även räknat ut att om jag ska göra ett täcke som är ca 150x240 cm stort så behöver jag 1000 lappar... Hade visst bara lite drygt 250 nu så det blir till att skära mera...


Fortsättning följer...

/Lisa

söndag 12 september 2010

Ett nytt projekt på gång!


Här är första biten på mitt nya projekt. Tror att ni kan ana vad det ska bli! Har inte planerat något utan satte bara igång. Den här lilla tygbiten som bara räckte till en ruta fick bestämma storleken. Den är 7,5 cm och jag hoppas att det inte blir för smått.


Det är grymt att ha en linjal och en rullskärare! Det går supersnabbt och blir (i alla fall nästan) perfekt!

Tycker att det fattas en varm rödråsa färg? Måste åka och införskaffa lite fler tyger! Återkommer...

lördag 11 september 2010

Invirkade Cyklar

De här fina invirkade cyklarna såg vi på stan för några veckor sedan. Undrar om det var ägarna pimpat dem eller om det var några gerillavirkare? Skulle också vilja få min cykel attackerad i så fall!

fredag 10 september 2010

Haklapp

Var hemma hos mina föräldrar och hittade ingen haklapp när det var dags för lunch. Hittade däremot en gammal morgonrock som troligtvis kommer ifrån min farmor och den blev perfekt! Gjorde tre stycken med olika färg på kantbanden men de andra hann bli nedkladdade innan kameran kom fram.


/Lisa

Nu är det skickat!

Kommer ni ihåg den lilla tävlingen vi hade när den här bloggen startades i maj? Sent om sider så är iallafall priset skickat! Den som väntar på något gott... :)

söndag 5 september 2010

Skulptur

Nu har vi börjat med lera på skulpturlektionerna. Jag har skulpterat ett porträtt av Daniela i min klass och hon mig. Det var väldigt svårt till en början innan man fått upp rätt grund, men efter tre dagar ser det ut såhär. Min lärare varnade oss för att göra leende porträtt eftersom det är mycket svårare men jag tyckte det var kul! Plus att jag inte kan stå emot när någon säger att någonting är svårt. Då måste man ju prova! Man blir dessutom muntrare av det också eftersom man får någon glad som stirrar på en istället för en sur! Men jag ser nu att ögonen borde sitta lite närmare varandra. Man blir så hemmablind av att stå och stirra på samma sak hela dagarna, då är det bra att titta på det såhär på bild.


Här är hennes porträtt av mig! Känner igen mig mycket. Ögonen är lite överdrivna vilket är kul! Jag ser ut lite som ett rådjur framifrån men man ser att det är jag :) Hennes porträtt blev riktigt bra!


//Maya