fredag 18 juni 2010

Virkade Jumpaskor

För några veckor sedan träffade jag min kompis Michelli som berättade att hon praktiserade hos en scenograf och för tillfället höll på att virka jumpaskor till en dansföreställning. Jag tyckte det lät lustigt och bad att få visa upp dem här på bloggen. De är alltså i vuxenstorlek och har en riktig sula i något slags geleaktigt material innuti så att de ska vara riktigt sköna att gå och dansa i! Michelli funderade även på att göra en yttersula så att man kan använda tofflorna/jumpaskorna utomhus. Skorna är till en barnföreställning om virkning som kommer att visas någon gång nästa år på Zebra Dans.

torsdag 17 juni 2010

Små Burklockstavlor

På en marknad såg jag en tjej som hade gjort fina halssmycken av burklock. Hon hade ritat en bild, lagt den i locket och sedan fyllt på med flytande polyester som hon först blandat med härdare. Sen hade locken fått stå och stelna i ett dygn tror jag det var. Resultatet blev att bilden blev täkt av en slät plastyta. Eftersom min kille jobbar med polyester så tänkte jag att jag skulle pröva själv. Istället för smycken tänkte jag istället göra små tavlor. Det var roligt och pilligt att rita de små teckningarna som skulle passa i locken!

Tyvärr så blev inte resultatet som jag hade tänkt mig. Färgerna ändrades, vissa försvann nästan helt, flöt ut och hela intrycket blev blekare. Jag måste hitta några pennor som inte löser sig av polyestern.

När jag ändå var i farten och ritade så gjorde jag några till men de funderar jag på att behålla som dom är för att inte förstöra färgerna! Kanske kan jag bara klippa till en bit genomskinlig plast och trycka dit ovanpå för att få fram tavelkänslan?

tisdag 15 juni 2010

Nyckelviksskolan

Jag sökte två linjer på nyckelviks skolan, och nu har jag fått veta att JAG KOM IN på den ena! hurra! det ska bli jättekul och ja kommer vara jättekreativ!
linjen jag kom in på heter`Färg, Form och Hantverk´ och i den får man pröva på massa olika grejer och det ska bli mycket spännande!

läs mer på hemsidan här

//Maya

torsdag 10 juni 2010

Hunden Ylle

hej! jag tänkte visa lite bilder ur mitt antecknings och skissblock! här kommer den första bilden, det är ett porträtt av Ylle!

ylle är min mammas och pappas hund, hon är har en väldig personlighet på gått och ont. hon kan vara världens mysigaste och gosigaste men också väldigt grinig och butter!

hon är lite rolig när hon sitter för hon har ganska dålig hållning :)

en riktig bild på ylle hittar du här

/Maya

måndag 7 juni 2010

Gästbloggare Said

Vad är inspiration och hur hittar man det. Allt kan vara inspirerande men inte fullständigt för att blomma till något nytt. Oftast blir man inspirerad som ebbar ut efter att man hållit på ett tag. För mig finns det ett ord som sätter all min kreationsförmåga i full gungning och det är när jag får höra ordet ”nej”

När någon säger ordet nej till mig är det ett startskott för något nytt. Varje gång jag vill göra något så vill jag någonstans höra ordet NEJ eller inte. För detta är sanningen för mig. Håller jag med om något eller om någon annan håller med mig, så får jag oftast den obekväma känslan av att något är inte står rätt till.

En av mina erfarenheter är den att när jag sysslade med slöjd och behövde köpa horn fick jag inte alls tag på det eller oftast fick jag köpa rester som inte hade något värde. Ska man tillverka ”samiska knivar” eller syssla med att tillverka andra prylar behöver man bra varor.

Jag kom i kontakt med en samisk slöjdare och frågade om jag kunde köpa lite material av honom som han hade i överflöd. Han sa det magiska ordet, alltså ”nej”. Då föddes iden om att hitta lösningen. Vad jag kom på när jag inte fick ta del av materialet var att om jag tog älgben och kokade i två dagar, som luktade så in i helsike blev resultatet en otroligt snygg kniv med slida och en mängd kåsor.






Så motgångar betyder bara att man ska hitta nya sätt att tänka och övertyga andra om att som person bidra till något nytt och sätta sin prägel i tillvaron, det måste vara en av drivkrafterna i ens liv. Att skapa något nytt är att komma nämnare sig själv, hitta ro och livskvalitet. Nu är det så att man hör ordet nej i tid och otid. Ett annat ord som får mig att explodera i exaltation är när någon säger ”att det inte går”, vad tänker du när du hör denna mening vad rör sig i ditt huvud? Blir du inte inspirerad? ….

/Said